FAQ
שאלות ותשובות בנושא בדיקה תזונתית של חלב אם
לשאלות בנושאים נוספים:
לרשימת שאלות בנושא שירות הבדיקות
לרשימת שאלות בנושא דלקות שד
לרשימת שאלות בנושא היגיינה של חלב שאוב
לרשימת שאלות בנושא כניסת חלב בימים הראשונים לאחר לידה
חלב אם, הסטנדרט בתזונת תינוקות, אינו רק עשיר ברכיבים תזונתיים אלא מכיל בנוסף תאים חיים, נוגדנים, אנזימים וגורמי גדילה החיוניים לבריאות התינוק ולכן לא בר השוואה לתמל (תרכובת מזון לתינוק). משרד הבריאות, האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ואירגוני בריאות בינלאומיים ממליצים על הנקה בלעדית למשך שישה חודשים לאחר לידה, והמשך הנקה עד גיל שנה לפחות במקביל להכנסת מזונות משלימים (מוצקים). האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ואירגוני בריאות מכירים בתועלת הבריאותית הנרחבת של הנקה לתינוק ולאם. הנקה מפחיתה דלקות אוזנים, דלקות במערכת העיכול, אלרגיות, סוכרת, השמנת יתר, אסטמה ולוקמיה. חלב אם מציל חיים בפגים. בשל ההשלכות הרפואיות קצרות וארוכי הטווח והיתרונות ההתפתחותיים של הנקה, תזונת תינוקות צריכה להחשב כנושא בריאותי ולא כסיגנון חיים. במדינות מפותחות, כולל ישראל שיעורי הנקה עומדים על 70-88% בגיל חודשיים, כ50% בגיל חצי שנה וכ 22% הנקה בלעדית לפי הנחיות רשויות הבריאות לשישה חודשים הראשונים לאחר הלידה. רשויות בריאות ובראשם תוכנית healthy people 2020 בארהב שמו להם ליעד לעלות שיעורי הנקה בצורה משמעותית.

האם החלב שלי יכול להיות לא טוב?
אם החלב שלי מצויין מדוע שארצה לבדוק אותו?
אומרים שחלב אם לא מושפע מתזונת האם , אז למה לבדוק?
אומרים שאם יש חסר בתזונת האם זה ישפיע על האמא ולא על התינוק, אז למה לבדוק?
אומרים שהחלב כל הזמן משתנה לפי צרכי התינוק, אז למה לבדוק?
אומרים שתינוק מווסת את הכמות שהוא יונק לפי צרכיו, אז למה לבדוק?
אומרים שהרכב החלב משתנה כל הזמן אז האם יש משמעות לבידוק החד פעמי?
איך יודעים שרכיב תזונתי חסר בחלב?
מה לעשות אם זוהה לי רכיב בחוסר?
כמה זמן לאחר הלידה מומלץ לבדוק את הרכב חלב האם?
האם רמות הויטמינים לא משתנים בחלב אם לפי צרכי התינוק?
אני לא מצליחה להקפיד על תזונה מיטבית, האם יש בדיקה המותאמת לצרכיי?
אני צימחונית, האם יש בדיקה המותאמת לצרכיי?
האם עליי להפסיק להניק אם אני חוששת שיש חסר כלשהו בחלב שלי?
האם אוכל להבין את תוצאות הבדיקה שלי?
האם אוכל להשפיע על ויטמינים בחלב שלי?
אם חלב אם הוא תמיד התזונה המועדפת לתינוק, מדוע התינוק שלי לא עולה מספיק במשקל?
אם נמצא שהרכב החלב שלי אופטימאלי, האם התינוק שלי בהכרח מקבל את כל מה שהוא צריך?
אם חלב אם הוא תמיד התזונה המועדפת לתינוק, מדוע הרופא שלי אמר לי לעבור להזנה בתמ"ל?
האם הרכב חלב האם שלי מעיד על מצבי הרפואי?
האם יש צורך שאראה את התוצאות לרופא הילדים?
כמה חלב אני צריכה לשלוח לצורך הבדיקה?
מה עלי לעשות כדי לקבל המלצות תזונתיות אישיות?
לשאלות בנושאים נוספים:
לרשימת שאלות בנושא שירות מיימילק
לרשימת שאלות בנושא דלקות שד
לרשימת שאלות בנושא היגיינה של חלב שאוב
לרשימת שאלות בנושא כניסת חלב בימים הראשונים לאחר לידה
החלב שלך מצויין!!! החלב שלך הוא המזון הטוב ביותר לתינוק שלך, וחלב אם מועדף על מתן תמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות) למעט במקרים נדירים בלבד. חלב אם הוא הרבה מעבר לערכו התזונתי. חלב אם מכיל תאי מערכת חיסון, נוגדנים, אנזימים, גורמי גדילה, פרוביוטיקה ועוד המון רכיבים הנחוצים להתפתחות וגדילה של התינוק ובעלי השלכות בראותיות על היונק גם שנים אח"כ.

ישנן סיבות רבות מדוע אמהות מעוניינות לבדוק את ההרכב התזונתי של חלב האם שלהן.
את מודעת לכך שחלב אם הוא המזון המועדף לתינוקך, אבל את רוצה להווכך בכך שהחלב שלך טוב. את רוצה לדעת בדיוק מה התינוק האהוב שלך מקבל, ולוודא שאת מעניקה לו את הטוב ביותר עבורו. כאשר תדעי מעבר לכל ספק שהחלב שלך מצויין, תוכלי להניק בביטחון רב יותר ובשמחה גדולה.
החלב שלך מצויין בכל מקרה, אבל יכול להיות שניתן לעזור לו להיות מצויין אף יותר. מחקרים הראו כי ויטמינים מסוימים כגון ויטמין B12,B6,B1,B2,A בחלב האם מושפעים מתזונת האם. בדיקת הרכב תזונתי כוללת המלצות אישיות עבורך לגבי תזונה משופרת באופן נקודתי בכדי לאפשר לך להביא רכיבים ספציפיים בחלב שלך לרמתם האופטימאלית.

על הרבה רכיבים בחלב האם האמרה הזו נכונה. מקור האימרה מתייחס למאקרונוטריאנטים=אבות המזון שהם אבני הבניין של הגוף (שומן חלבון סוכר ואנרגיה). הרכב אבות המזון של חלב האם לא מושפע מהרגלי תזונה של האם ואין קשר בין אחוז השומן בחלב לאחוז השומן בתזונת האם. גם הרבה מיקרונוטריאנטים (רכיבים חיונים לתפקוד הגוף בכמויות קטנות), כגון מינראלים רבים כמו סידן, כמותם בחלב קבועה ולא תלויה בתזונת האם. אבל הספרות המדעית מראה, ואירגוני בריאות בעולם מאשרים את העובדות, כי יש קבוצה של מיקרונוטריאנטים המוגדרים כבעלי עדיפות ראשונה לנשים מניקות, אשר רמתם בחלב האם מושפעת מתזונת האם והסטטוס בגופה ועלולים להמצא במיעוט בחלב האם, אשר עלול להשפיע על התפתחות ובריאות היונק. הרשימה כוללת את רשימת רכיבי התזונה הבאים: ויטמין B12, ויטמין B6, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין A,ויטמין D יוד סלניום וכולין. בדיקת מיימילק להרכב חלב מתמקדת באותם ויטמינים הנכללים ברשימת עדיפות ראשונה לנשים מניקות ומאפשרת לך לנטר את הרכיבים הנקודתיים הקריטים שעלולים להיות במיעוט.

הספרות המדעית מחלקת את רכיבי התזונה לשנים. קבוצה אחת היא באמת אותם ויטמינים ומינראלים אשר חוסר בתזונת האם תשפיע על סטאטוס האמא והמאגרים בגופה והרכב חלב האם לא יושפע. בקבוצה זו למשל נכלל ברזל. רמת ברזל בחלב אם לא מושפע מתזונת האם. מתן תוסף ישפר את סטאטוס האם ולא את התינוק. הקבוצה הנל נקראת נוטריאנטים בעדיפות שניה לנשים מניקות וכוללת חומצה פולית,סידן,ברזל, אבץ ונחושת. אבל ישנה קבוצה נוספת שנקראת נוטריאנטים בעדיפות ראשונה לנשים מניקות הפרשת נוטריאנטים אלו לחלב מושפעת במהירות וברמה גבוהה מחסרים בתזונת האם או הסטטוס בגופה. השלמת החסר אצל האם )במזון או כתוסף מזון( מעלה רמות בחלב ומשפר סטאטוס התינוק. הרשימה כוללת מספר מצומצם אבל חיוני של ויטמינים ומנראלים: ויטמין B12, ויטמין B6, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין A,ויטמין D יוד סלניום וכולין. בדיקת מיימילק להרכב חלב מתמקדת באותם ויטמינים הנכללים ברשימת עדיפות ראשונה לנשים מניקות ומאפשרת לך לנטר את הרכיבים הנקודתיים הקריטים שעלולים להיות במיעוט.

חלב אם הוא נוזל גוף ייחוד שהרכבו אכן מושפע מגיל ההנקה, מכמות ההנקה ביממה, מבריאות התינוק ועוד. מקור האמרה מתיחסת על ההבדל המהותי בשלבי החלב- קולוסטרום לעומת חלב בוגר. הרבה מהאימרה הזו מוכוונת לרכיבים ביו-אקטיבים בחלב, הורמונים, גורמי גדילה, אנזימים, נוגדנים ועוד, שמועברים בחלב האם ובעלי פעילות ביולוגית בגוף התינוק, לא כמקור למזון אלא כרכיבים פעילים התומכים בהתפתחות וגדילה התינוק. האמרה הזו נכונה גם עבור משק החלב (כמות החלב), תינוק בהנקה מלאה יווסת את משק החלב לפי צרכיו, עם גדילתו. האמרה הנל לא נכונה לגבי ויטמינים ומינראלים מסויימים אשר רמתם בחלב אינה נתונה למנגנוני ויסות שכאלה. בדיקת מיימילק להרכב חלב מתמקדת באותם ויטמינים הנכללים ברשימת עדיפות ראשונה לנשים מניקות ומאפשרת לך לנטר את הרכיבים הנקודתיים הקריטים שעלולים להיות במיעוט.

האמרה הזו נכונה עבור צריכה אנרגטית וגדילת התינוק. מקור האמרה הנל היא הרכיבים המאקרונוטריאנטים=אבות המזון שהם אבני הבניין לבניית הגוף. תינוק בהנקה מלאה מווסת את צרכיו האנרגטיים ע"י יניקה של כמות חלב מותאמת. מקור האנרגיה העיקרי בחלב הוא שומן. תינוק בהנקה מלאה שיונק חלב שרמות השומן בחלב נמוכות יחסית, ינק כמות חלב גבוהה יותר כדי להשלים את צרכיו האנרגטיים. ותינוק היונק חלב עם אחוז גבוה של חלב אם יסתפק בכמות חלב נמוכה יותר להשלמת צרכיו האנרגטיים. גם הצרכים האנרגטיים שונים בין תינוקות שונים לפי אחוזון הגדילה, בנים-בנות ועוד. אין אמרה זו נכונה לוויסות חוסר של ויטמינים. אין מנגנון שגורם לתינוק לינוק יותר באם רמת ויטמין מסויים בחלב נמצא ברמה מועטה. רמה מועטה בחלב אם של ויטמינים מסויימים עלולה להוביל לדלדול מאגרים בתינוק, ובמקרי קיצון אף לחסר שיפגע בהתפתחות ובריאות התינוק. בדיקת מיימילק להרכב חלב מתמקדת באותם ויטמינים הנכללים ברשימת עדיפות ראשונה לנשים מניקות ומאפשרת לך לנטר את הרכיבים הנקודתיים הקריטים שעלולים להיות במיעוט.

התשובה היא כן. הספרות המדעית מראה כי רמות רכיבי התזונה אשר נכללים בבדיקת מיימילק מראים רמה יציבה בחלב בוגר (מעל 3 שבועות לאחר הלידה). מידע זה אושר במעבדות מיימילק. עבור כל אחד מהרכיבים הנבדקים מעבדות מיימילק וידאו כי דיגום חוזר מאותן נשים נותן תוצאות בטווחים מקובלים. הנחיות דיגום חלב האם נבנה ע"י צוות מיימילק בצורה שתאפשר לך דיגום מייצג של רמות הויטמין בחלב האם שלך (נלקח זרם אמצעי, איסוף של שתי הנקות בהפרש של מינימום 4 שעות).

תוצאות מיימילק מוצגות בצורה ברורה וקלה להבנה. בנוסף לערך של כמות הויטמין בדגימת החלב שלך, תקבלי מידע על ערכי הייחוס (של כמה יש בממוצע בחלב של נשים בתזונה תקינה) של הרכיב התזונתי ואיפה התוצאה שלך ביחס למידע זה. בנוסף תקבלי אינדיקציית צבע (ירוק-כתום-ורוד) הנקבעת בשונה לכל רכיב ומעידה על המשמעות הקלינית של הרמה הנל על התפתחות התינוק, בהתאם לערכי סף לכל רכיב. כל ערכי הייחוס וערכי הסף נקבעים במיימילק לפי סקירת ספרות וניירות עמדה של אירגוני בריאות בשילוב עם מאגר המידע במיימילק.

ברוב המקרים מדובר בחסרים שאינם חמורים ולא מהווים סכנה מיידית לתינוק אשר ניתן לרב להתגבר עליהם ע"י שינוי בהרגלי התזונה של האם. תוצאות בדיקת מיימילק מלוות בהמלצות תזונה. מחקרים מראים כי (למעט במקרי קיצון) לאם המניקה בלעדית תינוק בן פחות מחצי שנה עדיף להגביר את צריכת הויטמין שלה ולהניק מאשר לתת תוסף ויטמינים ו/או מזון ממקור אחר ישירות לתינוק. במקרים של רמות נמוכות מומלץ להתייעץ עם תזונאית או גורם מטפל של האם או התינוק אין לבצע שינוי תזונתי או לקחת תוסף לפני ייעוץ פרטני עם דיאטנית קלינית. לרשימת אנשי המקצוע המומלצים ע"י מיימילק.
שימי לב- ערכים חריגים יכולים לייצג סטייה אמיתית אך יכולים גם לנבוע מאי הצמדות להוראות הדגימה בבית הלקוחה. לכן אין להסתמך על ערכים אלו בלבד בקביעת חסר או טיפול. מטרת הבדיקה איתור מקרים שנמצאים בקבוצת סיכון לפתח חסרים.
בשום מקרה אין בתוצאות אלו הנחיה במישרין או בעקיפין להפסקת הנקה או מתן מזונות משלימים לתינוק. חלב אם הוא המזון המועדף לתינוק אלא אם קיימת הנחיה מפורשת מגורם מטפל(

אנו ב MyMilk ממליצים לבדוק את הרכב חלב האם בטווח שבין 4 שבועות ל 6 חודשים לאחר הלידה.
מחקרים הראו כי הרכב חלב האם משתנה משמעותית בימים הראשונים לאחר הלידה מקולוסטרום, דרך "חלב מעבר", ועד "חלב בשל". נהוג להתייחס לחלב כ "בשל" החל מ 14-21 יום לאחר הלידה. מומלץ לבדוק את הרכב חלב האם בחלב "בשל" ולאחר שההנקה מתבססת – כ 6 שבועות לאחר הלידה.
היות ומשרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי ממליצים על הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה, אנו ממליצים לבדוק את החלב בטווח זה.
אין מניעה עקרונית לבדוק את הרכב חלב האם גם מאוחר יותר, אך יש לשים לב כי ערכי הייחוס של הרכיבים בחלב אם נקבעו עבור הנקה בלעדית בגיל 4 חודשים ועלולים להשתנות עם גיל ההנקה.

המנגנון המופלא של ויסות משק החלב על בסיס דרישות התינוק נכון עבור מאקרונוטריאנטים (אבות המזון). תינוק יווסת את כמות החלב כדי להשלים את צרכיו האנרגטיים, ולכן יינק יותר באם החלב מכיל רמות נמוכות יחסית של שומן, או ייסתפק בפחות חלב באם החלב עשיר בשומן. אין מנגנון ויסות שכזה לויטמינים. חלב שמכיל רמות נמוכות יחסית של ויטמינים מסויימים (המוגדרים כעדיפות ראשונה לנשים מניקות) עלול לגרום לדילול מאגרים ביילוד ולרמות בלתי אופטימליות לצרכיו התזונתים של התינוק המתפתח. במקרים קיצוניים חוסר עלול להוביל אף לעיכוב התפתחותי וגדילה בתינוק, אולם מקרים אלו נדירים ומאפיינים חוסר חמור וממושך.

מחקרים הראו כי חלב-אם של נשים אשר הדיאטה שלהן דלה ברכיבי מזון מסויימים, עשוי להיות בעל רמות נמוכות יותר של ויטמינים מסויימים. אנו במיימילק בנינו את בדיקת הרכב תזונתי שתכיל את אותם ויטמינים אשר עלולים להיות מושפעים מהרגלי תזונה של האם או הסטטוס בגופה. לקריאה על בדיקת מיימילק להרכב תזונתי

מחקרים הראו כי בסוגי תזונה בהן יש חסר ברכיבי תזונה מסויימים (כגון בשר) עלול להווצר חסר אצל האם ברכיבים תזונתיים מסויימים. חסרים אלו יכולים לבוא לביטוי בירידה בהרכבם בחלב האם. הסיפרות המדעית מדגישה את החוסר בויטמינים מסוימים (כגון ויטמין B12) בדיאטה צמחונית, היכול להביא לחסר בחלב האם ובעקבות כך ירידה ברמתם אצל התינוק. בדיקת החלב שלך לויטמין B12 תוכל לעזור לך להחליט באם יש צורך להתאים את התפריט התזונתי שלך. דאי כי הגבלת מזונות מן החי עלולה לפגוע גם ברמות ויטמין A,B6 , אשר כלולים בהרכב התזונתי המלא. למידע נוסף

לא. החלב שלך מצויין! למעט במקרים קיצוניים מאד, חלב האם שלך הוא המזון המועדף עבור תינוקך.
יוצאות דופן הן נשים המשתמשות בסמים, נשים השותות כמויות גדולות של אלכהול, ונשים הנוטלות תרופות אשר אסורות בהנקה (לאחר ייעוץ רפואי וודאות שאין אלטרנטיבות תרופתיות המותרות בהנקה). אם הסיבה לחששות שלך מקורה בתינוק (כגון עליה לא תקינה במשקל, מיעוט יציאות, מחלה, בכי או קשיים בהנקה) צרי קשר בכל מקרה עם רופא הילדים ועם יועצת הנקה מוסמכת.
אין להפסיק הנקה על בסיס התוצאות. מטרת התוצאות היא לעזור לך להבין כיצד תוכלי לשפר עוד יותר את המזון החשוב ביותר בעולם- חלב האם שלך.

בוודאי. כל תוצאה מלווה בהשוואה לערכי ייחוס (טווחים של הנורמה או של חסר), תצוגה ויזואלית מייצגת (צבעים לדוגמא לרמות ויטמינים), והסברים ברורים לגבי כל רכיב שנבדק. בנוסף, הבדיקות מלוות בהמלצות אישיות של תזונאית קלינית עבורך בהתבסס על תוצאות המעבדה לרכיב בחלב ומילוי שאלון אישי לגבי הרגלים ותזונה.
דף תשובות לדוגמא

מחקרים בינלאומיים מראים כי שינויים בתזונה או באמצעות תיסוף האם המניקה משפיעים ישירות על הרכב חלב האם. ישנם רכיבים כגון ויטמינים מסויימים אשר רגישים יותר לשינויי תזונה, חלקם ניתן לשפר תוך שעות ואחרים תוך ימים- שבועות, ורכיבים אחרים, כגון ברזל למשל, שנחשבים יציבים בחלב-אם שלא מושפעים משינויי תזונה אצל האם. בהתאם לכך, בנינו עבורך מערך בדיקות לאותם ויטמינים אשר רמתם מושפעת יותר מתזונה (מוגדרים בספרות כנוטריאנטים בעדיפות ראשונה לנשים מניקות וכוללים ויטמין A,B1,B2,B6,B12 .).התוצאות מלוות ב*המלצות אישיות עבורךrecommendations) (MOM = My Optimal Milk על בסיס התוצאות החלב ומילוי שאלון לגבי הרגלים ותזונה, שיעזרו לך להשפיע על חלבך .

חלב אם הוא התזונה המועדפת לתינוק. אך ישנן סיבות שונות היכולות לגרום להנקה שאינה יעילה – כלומר, שהתינוק לא מקבל כמות מספקת של חלב מהשד. דבר היכול לנבוע מניהול הנקה שגוי, מהפיזיולוגיה של הפיטמה, מלשון קשורה אצל התינוק, ממבנה הלסת של התינוק ועוד. בנוסף, ישנם מצבים רפואיים שונים אצל התינוק אשר לא מאפשרים חילוף חומרים מיטבי (כגון מקרים של ריפלוקס סמוי או גלוי, רגישויות שונות ועוד). קיימים גם מקרים נדירים של מיעוט חלב אשר ניתן לאבחון ע"י יועצת הנקה מוסמכת. אם התינוק שלך לא עולה במשקל בצורה מספקת, יש להתייעץ עם רופא הילדים, להזמין יועצת הנקה מוסמכת שתוודא כי התינוק יונק באופן נכון, ולהתמיד להניק לפי דרישה. בדיקת הרכב החלב אינה מהווה מענה לבעיות הללו, אך יכולה להגביר את הביטחון שלך לגבי פוטנציאל ההנקה שלך, כך שכאשר ההנקה תשתפר והתינוק יקבל את הכמויות הדרושות לו, תוכלי גם לדעת שהוא מקבל את החלב בהרכב הטוב ביותר עבורו.

משרד הבריאות מקבל את המלצת ארגון הבריאות העולמי לתת לתינוקות תוספות יומיות של ויטמיןD וברזל. אנו ממליצות להשמע להנחיות משרד הבריאות בכל מקרה. בנוסף, ישנם גורמים שונים שאינם תלויים בהרכב החלב המשפיעים על מה תינוקך מקבל (הכמות אותה התינוק יונק, ספיגת הרכיבים ע"י מערכת העיכול של התינוק ועוד). בדיקת החלב מאפשרת קבלת מידע בנוגע להרכב החלב אך אין במידע זה יכולת לתת הערכה לגבי כמות החלב אותו התינוק יונק או לגבי יכולתו לספוג רכיבים אלו. אם קיים אצלך חשש כלשהו לגבי חסרים אצל התינוק שלך אנא פני לייעוץ רפואי בהקדם. במקרה של קשיים בהנקה מומלץ להתייעץ בהקדם גם עם יועצת הנקה מוסמכת.

לפי כל מוסדות הבריאות המוסמכים בארץ ובעולם, חלב אם הוא התזונה המועדפת לתינוקך. אך ישנן סיבות מסויימות היכולות לגרום לרופא להמליץ על מעבר לתמ"ל. כגון שימוש בתרופות האסורות בהנקה, הנקה שאינה יעילה כך שהתינוק אינו מקבל את כמויות החלב הדרושות לו, מצבים רפואיים שונים אצל התינוק אשר לא מאפשרים חילוף חומרים מיטבי, ומחלות מסויימות באם ובתינוק. קיימים גם מקרים נדירים של מיעוט חלב אשר ניתן לאבחון ע"י יועצת הנקה מוסמכת. אם רופא הנחה אותך לעבור להזנה בתמ"ל, יש לעכוב אחר הנחיות הרופא המטפל, אך מומלץ להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת בהקדם האפשרי. דעי כי שילוב תמ"ל פוגע במשק ייצור החלב שלך. ככל שתתייעצי מהר יותר עם יועצת הנקה, כך יגברו הסיכויים כי תוכלי לחזור להנקה מלאה אם הדבר יתאפשר ותחפצי בכך.

מבחינת הרכב תזונתי, מחקרים הראו קשר בין רמות נמוכות של רכיבים מסויימים בחלב האם למאגרים נמוכים עבור אותו רכיב בגוף האם. עם זאת בדיקת חלב אם לא מחליפה בשום מקרה בדיקת דם או בדיקות דיאגנוסטיות אחרות אצל האם. יתר על כן, לפי הספרות המדעית יתכן כי רמות של רכיבים מסויימים יימצאו ברמה טובה בחלב האם אך עדיין קיים חסר באותו הרכיב בגופה של האם, והפוך, חסר בחלב מקדים חסר בדם האם. לכן אין להתייחס לתוצאות הרכב תזונתי של חלב האם כאל עדות לרמה תקינה של רכיבים בגופה של האם. בכל מקרה של חשש לגבי בריאותך, יש להתייעץ עם רופא הנשים או רופא המשפחה.

אין הכרח להראות את התוצאות לרופא הילדים. תוצאות הרכב חלב האם מגיעות בצורה ברורה ובליווי הסברים. עם זאת, אם קיים אצלך חשש כלשהו לגבי חסרים אצל התינוק שלך אנא פני לייעוץ רפואי. במקרה של קשיים בהנקה מומלץ להתייעץ גם עם יועצת הנקה מוסמכת.
כיוון שהשירות הינו חדשני, ייתכן ורופא הילדים איתו תבקשי להתייעץ לגבי התוצאות לא ידע להעריך אותן באופן מיטבי. אם את מעוניינת בייעוץ פרטני נוסף אנו ממליצות על התקשרות עם
אנשי המקצוע הבאים המוכרים עם הבדיקות ומופיעים ברשימת אנשי מקצוע.
הרשימה כוללת רופאים המתמחים בהנקה ובתינוקות, יועצות הנקה מוסמכות IBCLC, תזונאיות קליניות מובילות המתמחות בתחום הריון והנקה ועוד.

יש לדגום 15 מ"ל, פעמיים ביממה, לפי הנחיות המצורפות בערכה לדגימת חלב אם של מיימילק - הערכה מכילה כלים סטרילים לדיגום החלב, עם הסברים מדוייקים לגבי דגימת החלב. לבדיקת MyMilk יתקבלו רק הכלים היעודיים אשר נשלחו בערכת דגימת החלב ונשלחו בהתאם להנחיות בלבד. הצמדות להנחיות באחריות הלקוחה. יש לקרוא בעיון את ההנחיות במלואן לפני ביצוע הדיגום.
הנחיות לבדיקה תזונתית

בדיקה תזונתית כוללת גם המלצות אישיות לשינוי תזונתי בהתאם לתוצאות המעבדה ולשאלון אישי (MON=My Optimal Milk recommendations). בכדי שנוכל ליצור עבורך את ההמלצות האישיות עלייך למלא שאלון בנוגע להרגלי תזונה והנקה בחשבונך האישי במערכת תחת החוצץ ה'שאלון שלי'.



קבלי הרכב תזונתי אישי של החלב שלך
גלי אילו רכיבים בחלב שלך ניתנים לשיפור- כי החלב שלך הוא המזון החשוב ביותר בעולם.
בדיקת מיימילק להרכב תזונתי כוללת פרופיל ויטמינים בעלי חשיבות להתפתחות התינוק ועלולים להיות מושפעים מתזונתך ומהסטטוס המאגרים בגופך.
ויטמין B12
ויטמין B6
ויטמין B1
ויטמין B2
ויטמין A
ובנוסף נותנת מידע על ערך קלורי, אחוז שומן וקפאין.
למידע נוסף על בדיקת מיימילק להרכב תזונתי