הרכב תזונתי של חלב אם-
מידע מהספרות המקצועית
תזונה והנקה, ויטמינים בחלב האם, קפאין ועוד

ויטמינים ממשפחת B בחלב האם. חשיבות תזונת האם והסטטוס בגופה, והשפעות על התפתחות התינוק.
מאמר מדעי. סקירה מדעית
: L.H. Allen. USDA, WESTERN HUMAN NUTRITION RESEARCH CENTER2012
המחברת הינה מדענית מובילה מדעית בתחום רכיבים תזונתיים בחלב האם, אשר יושבת בועדות הגבוהות בNIH ובFAO בארה"ב אשר קובעים את המלצות התזונה והתצרוכת היומית לנשים מניקות ולתינוקות, קובעים חסרים באוכלוסיות ואת ההשפעות בריאותיות. מידע זה משמש לקביעת הRDA הרמות היומיות המומלצות לתינוקות.
סיכום עובדות מדעיות בנושא רכיבים בחלב האם אשר מושפעים מתזונת האם, תוך התמקדות בויטמינים ממשפחת B.
סיכום התקציר: תינוקות צריכים לינוק באופן בלעדי לשישה חודשים ראשונים של החיים. עם זאת,
חסרים באמא של מספר מיקרונוטריאנטים, המסווגים במיקרונוטריאנטים בעדיפות ראשונה לנשים מיניקות, עלול לגרום לרמות נמוכות בחלב האם ובעקבות כך לחסרים בתינוק, אשר ניתנים למניעה ע"י שיפור סטאטוס האם. המאמר מתייחס לויטמינים הבאים: תיאמין, ריבופלאבין, ויטמין B6, ויטמין B12 וכולין .
המאמר סוקר את הרמות בחלב אם, הבסיס להמלצות מעודכנות לנשים מניקות ולתינוק, ההשלכות הבריאותיות על התינוק, והשפעת תיסוף האם.
מאמר מדעי נוסף, של אותה מחברת סוקר את חשיבות הרכיבים התזונתיים בהריון והנקה. המאמר מתמקד בעובדות שמראות את הצורך בהערכת מגוון נוטריאנטים ולא רק התמקדות נקודתית. סקירת הרכיבים שרמתם בחלב אם מושפעים מתזונת האם כוללת ויטמינים ממשפחת B (למעט פולאט), ויטמין A, סלניום ויוד. זה עלול להוביל ליונקים שצורכים מתחת למומלץ ולדלדול מאגרים אשר סביר כי היו גם נמוכים בלידה. הדרך האופטימלית להגיע להמלצות היא באמצעות תזונה מתאימה, אולם ישנם מצבים שתיסוף חשוב.המחברת מסכמת שיש פחות מידי הבנה בצורך להמשיך תיסוף במהלך הנקה (ולא רק בהריון) בהרבה מצבים שבריאות האם והתינוק יכולים להטיב.
במאמר הכותבת סוקרת את הרמות של הויטמינים בחלב אם של נשים חסרות באמצעות סקירה במדינות מתפתחות. במצבים אלה, רמות חלק מהרכיבים התזונתיים כדוגמת ויטמין, B12A B, עלולים להמצא ברמה המספקת רק כ50% מהתצרוכת היומית המומלצת, ואף עבור חלק קטן מהנוטריאנטים כדוגמת ויוד, רק כ25% מהתצרוכת היומית המומלצת.
מיימילק מציגה מידע מדעי מבוסס. כל העובדות והמסקנות נובעים מבסיס מדעי רחב המפורסם בעיתונים מדעיים מובילים או במסמכים רשמיים או בהמלצות של מוסדות מוכרים ומעורכים ובכללם רשויות בריאות בינלאומיים ולאומיים, מרכזים קליניים מובילים, ובנקים לחלב אם במדינות מפותחות. סקירת הספרות כוללת ספרות מדעית המפורסמת על ידי מדענים מובילים בתחום חלב האם, מטא-אנליזה (עיבוד נתונים מחודש מרוכז של מידע קודם כפורסם במספר גדול של ספרות במטרה לקבל מסקנות מחודשות ולזהות תבניות בעקבות אנליזה במספרים גדולים), תגליות חדשות שפורסמו בספרות מדעית מובילה, והמלצות רשויות.

רטינול הינו ויטמין מסיס בשומן הנדרש להתפתחות הרטינה ותפקוד מערכת הראיה ומערכת החיסון. מאגרי הרטינול נוצרים בעיקר בשליש האחרון להריון ולכן פגים שנולדו לפני הזמן בעלי מאגרים נמוכים יותר.בכל מקרה, תינוק נולד עם מאגרים קטנים אשר גם במקרה של תזונה מאוזנת, המאגר מספק את התינוק למספר ימים והפעוט זקוק לויטמין בתזונתו (כמענה לצריכה היומית וליצירת מאגרים לילדות). רמות ויטמין A בחלב נשמרות על חשבון מאגרי האם, אולם בשלב מסויים זה עלול להוביל לריכוזים נמוכים בחלב. רמות בחלב נמצאות במתאם לצריכת האם. חסר קליני של ויטמין A בתינוקות יונקים הוא נדיר מאוד. חלב אם נחשב מקור טוב לויטמין, ורמות הויטמין אצל תינוקות יונקים לרב גבוהות מאשר תינוקות המוזנים בתמ"ל. עם זאת, חסרים תת קליניים, גבוליים, המוגדרים כרמות המספקות את התצרוכת היומית אך אינן מאפשרות יצירת ושימור מאגרים, נפוצים בתינוקות יונקים בגיל 6 חודשים באם לאם סטאטוס ויטמין נמוך, ונמצאים במתאם עם רגישות לזיהומים בינקות ובילדות (6 חודשים-5 שנים). בנוסף, אם סטטוטס הויטמין באם נמוך, חוסר קליני מתפתח במהירות עם גמילת התינוק מהנקה. לפי WHO, ויטמין A בחלב אם מהווה מדד ביוכימי לזיהוי נשים ותינוקות אשר בסיכון לפתח חסרים לויטמין A.
רמות מומלצות של ויטמין A עבור תינוקות מתחת לגיל 6 חודשים.Vitamin A requirements of infants under six months of age
Lindsay H. Allen and Marjorie Haskell
מסמך הסוקר את העובדות לגבי חסר בויטמין A, השלכות על התפתחות התינוק, ומגדיר רמות ייחוס מומלצות להגדרת חסר, רמות נמוכות ורמות מתאימות בחלב אם. המאמר מציין כי תינוקות נולדים עם רמות זניחות של מאגרי ויטמין A בכבד, וכדי ליצור מאגרים אלה התינוק זקוק לרמות מסויימות בחלב האם (מעל 30ug/ml). במקרים של חסר, תיסוף חד פעמי של האם מייצב את הרמות בחלב לתקופה של מספר חודשים.
דרישות ויטמינים ומינראלים בתזונה האנושית Vitamin and mineral requirements in human nutrition WHO 2004
עלון בנושא ויטמין A בחלב אם והנקה
עלון בנושא ויטמין A בחלב אם והנקה. חלב אם נחשב מקור עשיר בויטמין A המכיל רמות אשר בהנקה בלעדית לפי דרישה מגנות מחסר בילוד. תוכנית לעידוד הנקה נועדה להלחם בתופעת החסר בויטמין A במדינות מתפתחות. עם זאת העלון מציין כי תיסוף לאחר לידה של האם מעלה רמות הויטמין בחלב ומגביר בריאות והשרדות הילוד. צריכת הויטמין בזמן הנקה היא פי 1.5 לנשים שאינן בהריון והנקה. מאגרי הויטמין משתנים מאוד בין הנשים ועלולים להיות נמוכים בנשים שהצריכה היומית שלהן גבולית. בנוסף העלון מציין על תוכנית הרחקה בין הריונות של שלוש שנים ולפחות חצי שנה לאחר סיום הנקה כדי לשקם את מאגרי הויטמין באם להריון וההנקה הבאים.
NUTRIENT ADEQUACY OF EXCLUSIVE BREASTFEEDING FOR THE TERM INFANT DURING THE FIRST SIX MONTHS OF LIFE, BUTTE, 2002 WHO
המסמך מתמקד בנוטריאנטים שעלולים להגביל את גדילת היונק ואשר נמצאים בחסר בחלקים גדולים בעולם

http://www.llli.org/docs/436.pdf
http://www.llli.org/docs/599.pdf
אישה שהיא well nourished, אין צורך לקחת תוספי ויטמינים בהנקה. תוסף ויטמינים יכול להועיל לנשים שהן בתת תזונה או על דיאטה מגבילה, בהן רמות של ויטמין A, D, B6, B12 בחלב עלולות להיות מושפעות. אין לצרוך ויטמינים ברמות גבוהות מהמומלץ. ויטמינים ממסים במים (כולל משפחת B) הנצרכים מעל הנדרש פשוט יסולקו מגופה. ויטמינים מסיסים בשומן כדוגמת ויטמין A,E יתרכזו ברקמות שומן בגוף. אין לצרוך ויטמינים אלה מעל המומלץ למעט במקרים של חסר. רמות של ויטמין A מעל 5000IU נחשבות מסוכנות.

מסמך משותף של ארגון הבריאות העולמי וארגון המזון והחקלאות של ארה"ב WHO-FAO בעיקבות ההבנות כי חסרים במיקרונוטריאנטים תורמים רבות לנטל הבריאותי הגלובלי. למרות שחסרים נפוצים יותר וחמורים יותר במדינות מתפתחות,זוהי גם בעיה בריאותית במספר מדינות מפותחות מתועשיות. המסמך סוקר עובדות מדעיות לגבי החסרים העולמיים (מדינות מתפתחות ומפותחות) במיקרונוטריאנטים (ויטמינים ומינראלים כולל ויטמין B1,B2,B6,B12,A), ומתאר תוכנית העשרה של מיקרונוטריאנטים. הנושאים המפורטים במסמך:
- - דרכי איבחון כולל באמצעות חלב אם
- - גורמי סיכון (כגון הגבלת מזונות מן החי)
- - השלכות בריאותיות
- ויטמין A- עיוורון לילה, תחלואה בעיקבות זיהומים ואחוזי תמותה
- ויטמין B12- עיכוב התפתחות מערכת העצבים ובעיות קוגנישיין
- ויטמין B1- מחלת ברי-ברי
- ויטמין B6- בעיות גדילה, עיכוב נורולוגי ופירכוסים, בעיות עור ואנמיה
- - דרכי תיסוף. המלצה על תיסוף האם לשיפור האם והילוד בהנקה

חסרים בויטמינים בארה"ב.
באירופה שיעור הצמחונות גבוה יותר ועומד על 9% בגרמניה.
תזונה בישראל.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3670433/
10-25% מהנשים חוות דכאון הקשור להריון או אחרי הלידה. המאמר סוקר את את הקשר בין תזונה ודכאון לאחר לידה. חומצה פולית, ויטמין B12, ויטמין B6, משתתפים ביצירת נוירוטרנסמיטורים הפעילים במח . חשיבות חומצת שומן DHA מדווחת.


קבלי הרכב תזונתי אישי של החלב שלך
גלי אילו רכיבים בחלב שלך ניתנים לשיפור- כי החלב שלך הוא המזון החשוב ביותר בעולם.
בדיקת מיימילק להרכב תזונתי כוללת פרופיל ויטמינים בעלי חשיבות להתפתחות התינוק ועלולים להיות מושפעים מתזונתך ומהסטטוס המאגרים בגופך.
ויטמין B12
ויטמין B6
ויטמין B1
ויטמין B2
ויטמין A
ובנוסף נותנת מידע על ערך קלורי, אחוז שומן וקפאין.
למידע נוסף על בדיקת מיימילק להרכב תזונתי