
אין כמו חלב אם. דעי את רמת ויטמין B12 בחלב האם שלך
-
בדקי את רמות ויטמין B12 בחלב האם האישי שלך.
-
קבלי המלצות תזונה כיצד ניתן להעשיר את הויטמין בחלב שלך
-
הכל בלי לצאת מהבית
דעי כי מיעוט ויטמין B12 בחלב האם יכול להקדים הופעת חסרים בבדיקת דם אצל האם.
הבדיקה מיועדת לנשים מניקות באופן בלעדי אשר ממעיטות בצריכת מזונות מן החי. יש לבצע את הבדיקה החל מהשבוע הרביעי לאחר הלידה ועד 6 חודשים לאחר הלידה.
הזמיני עכשיו
*תוספת עלות ערכה לדגימת חלב אם - 29ש"ח
תשובות יתקבלו לרוב בין 4-7 ימים מהגעת הדגימה למעבדה
מה כלול בהזמנה:
ערכה לדגימת חלב-אם הנשלחת לביתך - הנחיות איסוף
הבדיקות מבוצעות במעבדה רפואית
תוצאות מלוות בהסברים מתקבלות בחשבונך האישי באתר (חשבון הנוצר בתהליך ההזמנה)
דף תוצאות לדוגמה*הבדיקה אינה נחשבת לבדיקה אבחנתית ואינה מוסמכת לאבחן או לשלול מצב רפואי
יש לך ביטוח בריאות פרטי? ייתכן ותוכלי לקבל החזר של עד 80% מעלות הבדיקה מחברת הביטוח, בהנתן הרחבה אמבולטורית ובכפוף לתנאי הפוליסה (סעיף בדיקות מעבדה). בדקי מול סוכן הביטוח שלך.
חלב אם, המזון הנכון להתפתחות התינוק, בנוסף להיותו עשיר ברכיבים תזונתיים מכיל תאים חיים, נוגדנים, אנזימים, פרהביוטיקה וגורמי גדילה החיוניים לבריאות והתפתחות התינוק ומתאימים עבורו באופן ייחודי ומבססים את יתרונו המובהק לעומת אלטרנטיבות. משרד הבריאות ואירגוני בריאות בינלאומיים ממליצים על הנקה בלעדית למשך שישה חודשים לאחר לידה והמשך הנקה עד גיל שנה לפחות.


הכירי את חלב האם שלך
-
רמות ויטמין B12 בחלב האם מושפעות מאוד מתזונת והרגלי האם. נשים אשר תזונתן נעדרת או חסרה במזונות מן החי נמצאות בסיכון לפתח רמות נמוכות באופן יחסי של ויטמיןB12 בגופן ובחלב שלהן.
-
רמות ויטמין B12 בחלב אם מושפעות יותר מהרגלי התזונה הנוכחיים של המניקה מאשר המאגרים בגופה.
-
מיעוט ויטמין B12 בחלב האם יכול להופיע זמן רב לפני שניתן לזהות חסרים בבדיקת דם אצל האם.
-
מה אם תוצאות הבדיקה יראו על רמה נמוכה יחסית של הויטמין בחלב? ברוב המקרים מדובר בחסרים שאינם חמורים ולא מהווים סכנה מיידית לתינוק אשר ניתן לרב להתגבר עליהם ע"י שינוי בהרגלי התזונה של האם. תוצאות בדיקת מיימילק מלוות בהמלצות תזונה. מחקרים מראים כי (למעט במקרי קיצון) לאם המניקה בלעדית תינוק בן פחות מחצי שנה עדיף להגביר את צריכת הויטמין שלה ולהניק מאשר לתת תוסף ויטמינים ו/או מזון ממקור אחר ישירות לתינוק.
ויטמין B12 מסווג כמיקרונוטריאנט (רכיב הנמצא בכמויות קטנות) בעל עדיפות ראשונה לנשים מניקות. בקטגוריה זו נכללים מספר מצומצם של רכיבים אשר רמות נמוכות שלהם בתזונת האם המניקה עלולות להוביל לחסרים ביונק, ואשר ניתנות לשיפור בחלב ע"י שיפור תזונתי אצל האם. רמה בלתי מספקת של ויטמין B12 בחלב אם עלולה להוביל לניצול מוגבר של מאגרי ויטמין זה בגופו של התינוק, והשפעה שאינה מיטבית על בריאות והתפתחות היונק.
מחקרים מראים כי (למעט במקרי קיצון) לאם המניקה בלעדית תינוק בן פחות מחצי שנה עדיף להגביר את צריכת הויטמין שלה ולהניק מאשר לתת תוסף ויטמינים ו/או מזון ממקור אחר ישירות לתינוק.

ויטמין B12 (קובאלאמין) מתפקד כקו-פאקטור לאנזימים חשובים בתהליך יצירת מיאלין ההכרחי להולכה עיצבית במערכת העצבים. מאגרי B12 בכבד היילוד בזמן הלידה, בהנחה כי מאגרי האם ותזונתה במהלך הריון היו תקינים, מספקים למספר שבועות ראשונים של חייו, ולאחר מכן התינוק מקבל ויטמין קריטי זה בלעדית מהתזונה, ז"א מחלב האם. רמות נמוכות מהרצוי בחלב אם עלולות להוביל לריקון מואץ של מאגרים בתינוק היונק, שהינו בעל השלכות בריאותיות והתפתחותיות על התינוק בעיקר במחצית השניה לשנה הראשונה לחייו.
חסרים קליניים בויטמין B12 בתינוקות יונקים הם נדירים מאד ומופיעים לאחר תקופת חסר ארוכה.סימנים קליניים חמורים של עיכוב גדילה ובעיות נוירולוגיות אשר לעתים אינם הפיכים הינם נדירים ומצביעים על חסר חמור במיוחד. סימנים וסימפטומים לחסרים חמורים בויטמין B12 בתינוק כוללים הקאות, אנמיה, טונוס שרירים נמוך, והאטה/ רגרסיה בהתפתחות התינוק.
חסרים תת-קליניים (חסר מתון יותר ללא סימנים קליניים מובהקים) או צריכה לא מיטבית הם נפוצים באוכלוסיה.


מגמות עולמיות – היכן את עומדת?
לפי נתונים של אירגון הבריאות העולמי חסרים בויטמין B12 מדווחים גם במדינות מתועשות ומערביות כדוגמת אירופה, ניו-זילנד וגם ישראל. דיווחים וסקרים עולמיים מעידים כי חסרים תת-קליניים (ללא הופעת סימפטומים) הינם נפוצים בכל חלקי העולם, וכי צריכת ויטמין B12 באורח החיים המודרני נמצאת מתחת למומלץ לנשים מניקות.
רמות גבוליות וחסרים בויטמין B12 נפוצים כאשר מקורות מן החי כגון בשר, מוצרי חלב, ביצים ודגים בתזונה מוגבלים. סיכון למצב תת-מיטבי בויטמין B12 אינו מוגבל לצמחוניים או טבעוניים, וכולל גם נשים אשר תפריטן היומי דל במוצרים מן החי.
! לפי האקדמיה הלאומית בארה"ב ויטמין B12 בחלב האם מושפע יותר מרמת ויטמין זה בתזונתה הנוכחית של האם מאשר המאגרים הקיימים בגופה.

